Moneymaking Facebook, Myspace, Messenger, E-bay combo platform

torsdag den 22. juli 2010

Fire og Ice

April 17, 2010
Eyjafjallajökull, det bryder islandske vulkan, er årsagen til aflyste afgange, lufthavnen lukninger og stranding af tusindvis af passagerer over hele verden. Vulkanen er spewing en enorm mængde af aske i en 30.000 fod høje sky, har indhyllet den europæiske luftrum.
I de sidste fire dage mere end 17.000 flyvninger blev aflyst som lufthavne i Europa lukket ned. Ifølge nyhedsindslag en lukning af flyrejser som denne er ikke sket set siden 11. september 2001. Det anslås, at luftfartsselskaberne er ved at miste 200 millioner dollar om dagen.
Asken indeholder partikler af rock, glas og sand, der kan tilstoppe en flyvemaskine motorer. Den sky udvider til det nordlige Spanien.
Den britiske Telegraph rapporter: \ "Dette er ikke engang en større udbrud, så det er overraskende se den indvirkning, det har haft, \" siger Matthew Jones, en britisk gletsjer ekspert, der overvåger vulkansk aktivitet på den islandske meteorologiske kontor.

Eyjafjallajökull er jo ikke en af de største eller mest flygtige af Islands 22 aktive vulkaner. Men fortilfælde tyder på, at Storbritannien og dets europæiske naboer risikerer at falde ud i uger eller måneder til at komme.
Skjult fra vores opfattelse af det svampe af vulkansk affald ligger en endnu større trussel for den meget større krater i nærheden Katla - opkaldt efter sin vildskab efter en kraftig heks i en gammel islandsk saga.

Eyjafjallajökull har kun brudt tre gange siden vikingerne slog sig ned på øen i det niende århundrede, og senest næsten to århundreder siden, da det blæste med mellemrum i 14 måneder i begyndelsen af 1820'erne, en foruroligende nok udsigt til lufttrafikken over Atlanten.

Og hver gang har det været fulgt i måneder eller et år eller så af en større udbrud på Katla. Denne vulkan har også blæst yderligere 20 eller deromkring gange i sin egen ret, i gennemsnit en gang hver 60 til 80 år - så en anden er på høje tid, da det sidste eksploderede i 1918.

Det udbrud væksthæmmede, hvad verden har set fra Eyjafjallajökull i de seneste dage, der producerer omkring 10 gange så meget smeltet sten og kaster aske en anslået 60.000 ft i sky.Stranded passagerer meldt savnet bryllup, begravelser og andre vigtige begivenheder. Præsident Obama og andre verdensledere blev forhindret i at deltage i den polske præsident Lech Kaczynski begravelse. Koncerter og andre events er blevet aflyst. Landmænd i Kenya rapporterede dumping tonsvis af grøntsager og blomster, der blev sat til at blive fløjet til England.
Nogle rapporten, at et langt større problem end aflyste flyvninger, der kunne svede. Udbruddet kan forårsage sundhedsmæssige risiko fra skadelige svovldioxid, længere vintre og misvækst i op til 4 år.