Moneymaking Facebook, Myspace, Messenger, E-bay combo platform

torsdag den 28. oktober 2010

Er du ikke bare en lille smule nysgerrig?

I årevis havde jeg den del af Golf Road, der glider under I-90/94 i en vis grad af ærbødighed. Set fra motorvejen, virkede det som en lille centrum, et sted hvor store og interessante ting skal helt sikkert ske. Hvad der gav det denne mytiske aura? Ét og kun ét bygning: Optima Condominiums, en veritabel flydende by, der svæver over denne strækning af overfyldte motorvej.



Jeg er nødt til at spekulere over, hvad slags pervers, fotograf-hadende arkitekt orienterer hans bygning, således at den bedste udsigt er fra motorvejen.



Men det er ikke ringe mod bygningens ikke-motorvejen, der vender facader. Fra næsten enhver vinkel, er Optima Old Orchard Woods en utrolig masse af glas-walled hjem, lagdelte og stablet på hinanden i en storslået symfoni af rum og materialer. Hvis der nogensinde var en bygning for at overbevise tvivlerne om fordelene ved glasfacader, er det dette. Det er en strukturel feat så godt, med udkragninger i alle retninger og endda en massiv multi-etagers bro i midten.







Optima Bygningen er i en anspændt sted: på den ene side, den brusende Edens Expressway, en af de mest trafik-kvalt Interstates i landet, med forstæder efterladenskaber af Skokie Golf Mills område ud over det. På den anden side, en Skov Bevar - uforstyrret wildlands løbe som en grøn flod gennem forstæder.



Imponerende af dagen, denne bygning virkelig kommer til live om natten, med facader, der er en stadigt skiftende skakternet af lys og mørke.







Ligesom sine fætre i Evanston, udleder den Optima Old Orchard meget af sin sans for plads ved pæle beboeligt rum oven på den anden side. Det overdaekkede tag er en sol balkon. Puljen er på den anden historie og ser over posten domstol. Altaner og terrasser er overalt.



Med kun en lille detailbutik i basen, er det ikke helt en selvstændig by (det er heller ikke forfærdeligt byer - der er ingen jernbane transit steder closeby). Men det gør et godt stykke arbejde med at ligne det!



(Titlen på dette blog-indlæg, ved den måde, kommer fra en tagterrasse banner, som prydede bygningen for en tid. Beregnet til at røre op på den interesse for potentielle beboere, det i stedet kom på tværs som en klagende bøn om opmærksomhed, måske forklare, hvorfor virksomheden varede ikke ret længe.)